PM Caterings höstiga kantarellsoppa

Kategorier: Tips

1 l Kantareller
1 msk Smör
½ st Purjolök (Endast de vita)
1 dl Vitt vin
3 dl Grädde
Salt och peppar
Gräslök till garnering

1. Rensa kantarellerna, det vill säga borsta bort eventuell grus och smuts.

2. Skala och hacka löken fint. Fräs den i matoljan utan att den tar färg.

3. Lägg i de rensade kantarellerna och låt dessa fräsa tills svampen har mjuknat och häll i det vita vinet.

4. Lyft ur hälften av svampen och häll i resterande ingredienser. Sjud sakta i cirka 15 minuter och skumma då och då av med en hålslev.

5. Mixa soppan slät med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

6. Häll upp soppan i skålar och toppa med resten av kantarellerna samt gräslöken. Servera med till exempel en löjromstoast.